Vonsild – intohimona puiset vetimet ja nupit

Tanskalainen vetimien ja nuppien valmistajan Vonsildin tuotteet, puiset vetimet ja nupit, ovat tunnettuja innovatiivisesta designistaan ja korkeasta laadustaan. Vonsild suunnittelee ja valmistaa sekä moderneja että klassisia vetimiä monista eri puulajeista; listalta löytyvät niin vaahtera, koivu, pyökki, tammi kuin pähkinäpuu. Vetimet käsitellään eri tavoin, ja tuloksena voikin olla kirkas lakattu pinta, vahattu, öljytty, saippuakäsitelty tai värjätty pinta, jossa kiilto on jopa 90%.

Vonsild tekee yhteistyötä lukuisien kansainvälisesti tunnettujen sekä pohjoismaisten että muualta tulevien suunnittelijoiden ja suunnittelutoimistojen kanssa. Suunnittelijoiden joukosta löytyvät mm. Adam Laws Australiasta, Hans Sandgren Jakobsen Tanskasta, VE2 ja Says Who. Suunnittelijoidensa avulla Vonsild onkin onnistunut luomaan malliston, jonka puisissa vetimissä ja nupeissa näkyy intohimo puuhun materiaalina.

Vonsildin muotoilulle tunnusomaista on leikillisyys ja kunnianhimoinen tavoite rikkoa perinteisen vetimen muotoilun rajoja. Tuloksena syntyy vetimiä, jotka eivät ole vain funktionaalisia vaan myös näyttelevät tärkeää osaa koko kalusteen muotokielessä. Tai niin kuin Adam Laws sanoo itse: “Haluan muotoiluuni myös tunnetta – muodon puhtautta, joka yhdistyy saumattomasti tuotteen tarkoitukseen ja tekee siitä ajattoman.”

Pitkään Vonsild erikoisalana olivat vain keittiön ja kylpyhuoneen kalusteiden vetimet, mutta nykyään monet vetimistä sopivat yhtälailla myös olohuoneen tai makuuhuoneen kalusteisiin.

Vonsildin vetimillä on jälleenmyyjiä ympäri maailmaa. Löydät valikoiman Vonsild-vetimiä täältä verkkokaupastamme.